A avaliación de centros educativos en Galicia: actuacións concretas da inspección educativa - Fernández Álvarez, Marcos Antonio; Veloso Carnero, Rubén (Avances en Supervisión Educativa, 2023)
Indícanse as características básicas do modelo de avaliación educativa en Galicia, a través dunha análise xeral e da presentación de actuacións de avaliación concretas. Preséntase un plan de avaliación interna e externa, que toma como base un modelo estandarizado de calidade a través da norma ISO, para Centros Integrados de Formación Profesional (CIFP) e centros de ensinanzas de réxime especial (Conservatorios de Música e Escolas de Arte), e dúas actuacións avaliativas concretas: a avaliación externa dos departamentos didácticos dos centros educativos ,e a avaliación do Programa PROA+. Móstrase a planificación, os procedementos e as estratexias das accións avaliativas, así como os instrumentos e os modelos empregados. A participación dos inspectores e inspectoras de educación neste proceso avaliador en Galicia queda concretada, poñendo de manifesto a axuda que aportan á mellora dos centros educativos e aos plans, programas e proxectos que se desenvolven.